Sametine Hakklihakaste.
Eile otsustasin hakklihakastet teha, ja head sellist.
Hakklihakaste on muidugi maailma lihtsaim asi, aga ta kas on kiiruga valmis vorbitud, või muidu mingi veaga.
Minu hakklihakastme nimi on "Sametine Hakkilhakaste".
Hakkliha peab olema toatemperatuurini soenenud, sest siis ei lähe ta pruunistades vesiseks.
Niisiis hakkisin sibula ja paar küüslauguküünt. Suhteliselt peeneks.
Panen panni tulele, sellele natule oliiviõli ja natuke võid.
Pruunistan hakkliha, ja lõpupoole lisan ka sibula ning küüslaugu, segades, kuni viimased muutuvad klaasjaks, aga mitte pruuniks.
Lisan jahu, ja segan massi ühtlaseks, aga ei pruunista.
Siis panin mina segu potti ümber, sest seal on lihtsam seda segamise ja muud värki edasi teha.
Lisan piima ja segan ühtlaseks, keerates tule õrnemaks.
Lisan ka vett, sest nüüd järgneb pooletunnine ooteaeg.
Lisan ka Kostilja kuubiku ja olenevalt kogusest ka pisut tavalist soola.
Ei mingeid juurvilja kuubikuid ja muid maitset tapvaid lisandeid.
Aegajalt segades ootan pool tundi, sest jahu peab keema pool tundi! See on see üks nippidest. Jahu maitse kaob, ja kastme tekstuur muutub mõnusalt ühtlaseks, nagu poleks sellele kunagi jahu lisatudki.
Vee lisasin, kuna poole tunni jooksul on vedeliku aurustumine üsna suur, ja muidu, palja piimaga, oleks häda majas, ehk potis. Kaste lihtsalt ei kõrbe siis põhja.
Siis lisan ka hästi natuke pipart.
Kõige lõpuks pakk (või vähem, vastavalt kastme kogusele) hapukoort.
Segan ilusti ühtlaseks ja lasen vaevu keema tõusta, ja siis kohe kohe tuli (kuumus) maha, sest kaste on nüüd valmis. Hapukoort ära tõesti rohkem keeda kui vaid hetke, sest siis lisandub kõrvalmaitse, mille annab keedetud hapukoor, ja see ei ole taas eriti hea selle meie imelise hakklihakastme juures :)
Ja selline ta siis on, sametine hakklihakaste.
Niisiis kolm nippi meenutamiseks:
1. Jahu peab keema vähemalt pool tundi.
2. Ära lisa valesid maitseained, sest see tapab maitse. Geniaalsed asjad koosnevad lihtsatest komponentidest.
3. Ära keeda hapukoort, vaid lase see ainult korraks keema tõusta.
Kindlasti oskab enamus inimesed seda kastet veel paremini teha, aga mu kogemused räägivad, et mõned siiski mitte.
Ja ega ma siin kokaraamatut kirjutagi, vaid loodan, et mõnel mu sõbral äkki on sellest mõnikord abi, nendest lihtsatest nippidest, kui tal hakklihakastme tegemise isu peale peaks tulema, ja tal selleks ka aega on.
Nüüd keedetud kartul või kartulapudru (mida oled teinud paralleelselt), ja sööma.
Head sametist hakklihakastet :)
3 kommentaari:
Sellised kavalad nipid siis!!
kavalad jah :)mul uus ühepajatoit ka just tehtud. tomat on salasõna :)
Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.
DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.
Postita kommentaar
Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]
<< Avaleht